PSD naar Drupal Drupal is een systeem om de inhoud van je website volledig te beheren. De inhoud wordt bewaard in een database en via het administratiepaneel kan je hier zeer eenvoudige bewerkingen mee doen. De kracht van Drupal ligt in alle beschikbare modules die gemakkelijk kunnen geïmplementeerd worden. Een voorbeeld van zo'n module is Drupal Commerce, een module snel een webshop te starten. Drupal is net als zijn concurrentie een zeer bekend CMS, al kiezen vele kleine sites/ondernemers toch niet voor dit CMS. De eisen aan de server en met de technische opzet van een thema, is een ontwikkelaar wel even bezig. De eerste opzet is prijziger om te ontwikkelen, maar daarmee heeft de site wel een zeer goede basis voor uitbreidingen.

Direct uploaden
  • Maatwerk of Framework Theme
  • Compleet op jouw server
  • Gemiddelde oplevering tussen 10-12 werkdagen
  • White-label

Maatwerk Drupal Theme of Framework?

Drupal heeft een grote directory met gratis thema's die je kan downloaden en installeren. "Zen" is het meeste bekende en doorontwikkeld theme die hoog staat aangeschreven. Zen is een krachtig, toch makkelijk, HTML5 basis template. Met uitgebreide mogelijkheden voor responsive, mobile-first, Grid-framework, Sass/Compass en RTL functies. Zo kan je door een paar drukken op de knop je eigen basis layout creëren. Maar als je nu een geheel uniek ontwerp hebt opgezet met wat specifieke eisen voor de ontwikkeling, dan gaan we gewoon blanco met nieuwe code aan de slag! We geven jou de keuze hoe uitgebreid jij de site wilt beheren.

Drupal en SEO

De ranking in zoekmachines is inmiddels dé maatstaf voor klanten als het gaat om het succes van een website. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een commercieel CMS is het nog maar de vraag hoe goed dit systeem scoort op het gebied van SEO. Een top-positie hoort erbij en met Drupal ben je zeker al 30% op weg zonder zelf iets te doen. Drupal is een sterk systeem als het gaat om Search Engine Optimalization, de manier van ombouw van de gehele site sitestructuur is zeer zoekmachinevriendelijk ingericht. Wij verzorgen nette SEO code en technieken zoals SEF URL's, een XML en HTML sitemap. De andere factoren moet je zelf nog verzorgen, unieke up-to-date content.


Drupal Hosting: Server eisen

Drupal is een krachtig CMS die niet op elk webhostingpakket kan draaien. Voor Drupal 8 of hoger zijn de volgende eisen gesteld aan de server: Apache 1.3+, Nginx, of Microsoft IIS. Met als database: MySQL 5.0.15+ met PDO, PostgreSQL 8.3+ met PDO, SQLite 3.3.7+. PHP 5.3.10 of hoger. Na de installatie moet er nog het e.e.a. geconfigureerd worden zoals bepaalde toestemmingen van mappen en bestanden. De toegankelijkheid dienen correct te worden ingesteld om bepaalde mappen upload en juist extra beveiliging rechten te geven. Zoals je kan lezen is het nogal een lijst aan eisen, maar geen zorgen, wij kunnen de gehele hosting en installatie procedure verzorgen! Wij werken met hostingpartijen die aan deze eisen voldoen en werken met SaaS.

Unieke modules en API koppelingen

Het koppelen van een externe database of andere software gegevens is een flinke uitdaging. Koppelingen gaan vaak via XML met een API koppeling. Uiteraard zijn er ook nog andere varianten, denk aan imports vanuit een .CSV bestand of uit een SQL databases. XML en API koppelingen zijn echter de standaard als het gaat om import en export. De reden hiervoor is dat deze beide uitgaan van een situatie waarbij de data "live" gesynchroniseerd wordt. Deze koppelingen kan je bij ons op maat aanvragen. We kunnen dit tegelijk met je website opzetten of juist als dienst als je al een bestaande Drupal website hebt. Vraag hier naar de mogelijkheden.

Wat is Drupal?

Drupal is OpenSource software onder de GPL-licentie. Het wordt onderhouden en ontwikkeld door een wereldwijde gemeenschap van duizenden gebruikers en ontwikkelaars. Drupal is gratis te downloaden en te gebruiken, daarvoor mag door developers geen kosten worden gerekend. Enkel het maatwerk, het bouwen van een uniek ontwerp omgezet naar een Drupal Theme is de dienst die wij bieden. Drupal is oorspronkelijk ontwikkeld door Dries Buytaert om als een bulletin board / forum te functioneren. Het werd in 2001 een OpenSource-project waarbij hij meerdere ontwikkelaars de code liet inzien. Drupal is een mooie benaming voor het woord “drop”, waarmee de ontwikkelaar wil zeggen: “Drop: Laat hier je bericht achter, drop-it”

Awards die Drupal gewonnen heeft:

  • In 2007 wint Drupal de “2007 Overall Open Source CMS Award”.
  • In 2008 is Drupal eerste geworden in twee categorieën: ‘Open Source CMS Award Winner’ en ‘Best PHP Based Open Source CMS’
  • In 2009 won Drupal zowel in de ‘Hall Of Fame’ als de prijs voor ‘Best Open Source PHP Content Management System’.
  • Ook in 2009 won Drupal (voor de derde keer op rij) een Webware 100 Award in de categorie Social & Publishing.
  • In oktober 2009 heeft het Witte Huis bekendgemaakt dat het Drupal zal gaan gebruiken bij de herbouw van zijn website.